Okamura tuší, co přijde: Část pětikoalice si připravuje půdu na vládu s Babišem

29.03.2024 20:40 | Rozhovor

Žádní muslimští imigranti znamenají žádný islámský terorismus. Těmito slovy předseda SPD Tomio Okamura důrazně odmítá tzv. migrační pakt EU, přičemž varuje před nárůstem počtu žádostí o azyl v zemích EU ze zemí jako je Sýrie či Afghánistán. Na domácí scéně tuší sbližování části pětikoalice a hnutí ANO. Tyto subjekty mohou podle jeho mínění utvořit i příští společnou vládu.

Okamura tuší, co přijde: Část pětikoalice si připravuje půdu na vládu s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek po společném jednání se zástupcem vlády, ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a se zástupci opozičního hnutí ANO uvedl, že se obě strany shodly na nezbytnosti zvyšování věku odchodu do důchodu. To dosud ANO, stejně jako snižování nově přiznávaných důchodů, odmítalo. Informovaly o tom Novinky...

Je to bohužel smutné konstatování, ale hnutí SPD je v Parlamentu ČR jediné proti zvyšování věku odchodu do důchodu. A neustoupíme v tom. Nejsme součástí této dohody mezi prezidentem, vládní pětikoalicí a hnutím ANO, takže my budeme nadále prosazovat náš program – a pakliže bude SPD po příštích volbách ve vládě, což bychom chtěli, budeme blokovat zvyšování věku odchodu do důchodu. A SPD naprosto odmítá nejen zvyšování věku odchodu do důchodu, ale i snižování důchodů. Už jenom proto, že věk dožití ve zdraví se nezvyšuje. Věřím, že senioři i ostatní občané tento postoj hnutí ANO, podporující diskusi o zvyšování věku odchodu do důchodu, zhodnotí ve volbách.

Dělá to na mě dojem, že pětikoalice, minimálně její část, a hnutí ANO si za podpory prezidenta Pavla připravují půdu pro vznik příští společné vlády hnutí ANO a části pětikoalice. 

Fialova vláda také ve středu na svém jednání schválila další peníze na nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu v rámci české iniciativy. Výši premiér Petr Fiala (ODS) nesdělil…

Fialova vláda kašle na české občany, ale na Ukrajinu a Ukrajince peníze má... Navíc to dává Ukrajincům na dluh, splatný v desítkách let. Neustále opakujeme, že SPD je jediným parlamentním subjektem, který je proti vyslání českých vojáků i proti posílání dalších zbraní, munice a peněz na Ukrajinu a pro Ukrajince. Posílání zbraní a peněz Ukrajincům totiž je dlouhodobě podporováni i hnutím ANO.

Hnutí SPD chce mír a mírová jednání, ne válku! V červnu budou volby do Evropského parlamentu, které budou, dá se říci, i určitým referendem k těmto otázkám.

Co říkáte na teroristický útok v Rusku?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Okamura, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefilc , 30.03.2024 12:26:31
říká věci, s nimiž nelze než souhlasit. Bohužel, jeho sebestřednost a zjevná averze k tomu, že by snad neměl být považován za jediného opravdu opozičního politika, jeho názory i pozici značně devalvují. Jeho neochota ke spolupráci s další opozicí je víc než očividná. Je mu naprosto jedno, že tím, jak opozici takto rozmělňuje, zmenšuje i šance na to, abychom se pětihnusu opravdu zbavili. Těm, co mi budou chtít omlátit o hlavu jeho spolupráci s Trikolórou, jako důkaz jeho dobré vůle spolupracovat i s dalšími subjekty opozice, bych připomenul spolupráci STAN a Pirátů. Rakušák ve finále s Piráty pěkně vydrbal. Nejsem vševědoucí, ale nemohu se zbavit dojmu, že takhle nějak si to představuje i Okamura. A mám pocit, že stejně uvažuje i Trikolóra. Žabomyší války mezi oponenty pětidemolice, nemohou přinést nic dobrého. Chce to vzít rozum do hrsti odhodit vzájemné animozity a spojit se proti proti této zrádcovské bandě, aby už nemohla škodit. To, co vás rozděluje, si vyřiďte potom, budete mít na to času dost. Ale nevyřizujte si to tak, že na to zas bude doplácet celý národ! Nejrozumnější mi zatím připadá Konečná.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Srab Rakušan. Vrátit mu to do toho jeho...“ Matka studentky zabité na FF UK po včerejšku přitvrdila

9:14 „Srab Rakušan. Vrátit mu to do toho jeho...“ Matka studentky zabité na FF UK po včerejšku přitvrdila

Včera mohla poprvé nahlédnout do kompletního vyšetřovacího spisu masové vraždy spáchané Davidem Kozá…